Book direkte

Akkurat nå er det mange gode initiativer som oppfordrer til å booke direkte til bedriftene.

Skagen Hotel er en stolt, lokal bedrift som har stolte ansatte som hver dag ønsker å være på jobb for å gjøre opplevelsen til våre gjester så god som mulig. Vi betaler skatt lokalt, og kjøper våre varer så lokalt vi kan. Vi ønsker å ha et samspill med våre leverandører som sikrer at vi kjøper hos hverandre, sånn at vi sammen skaper sterke, lokale bedrifter. 

Vi ønsker at også du booker "kortreist" - rett til oss. 

Hvem er det sin gjest?

Hotellbransjen var en av de første bransjene der internasjonale nettsteder så muligheten til å tjene penger på å være mellomledd. Digitaliseringen skjedde raskt hos OTA'ene (Online Travel Agencies) og det ble raskt veldig brukervennlig å booke hoteller over hele verden - egentlig før mange av hotellene selv var bookbare på egen hjemmeside. Og man kunne booke rom i flere byer, og land uten å forlate nettstedet. Man slipper å sjekke på flere nettsteder for å være sikker på å få beste pris - veldig enkelt egentlig. 

Konsekvensen av dette er nå at det ikke lengre er hotellene som har kundeforholdet til gjesten, det er OTA'en. Vi, som hotell, kan ikke enkelt kommunisere med gjesten før og etter oppholdet, for alt går via tredjeparten. 

Hvorfor booke direkte?

For det er viktig for alle bedrifter å kunne beholde så mye som mulig av omsetningen selv. 

Jeg tillater meg å låne litt inspirasjon fra Choice som oppsummerer hvorfor man burde bestille direkte hos hotellene, og andre bedrifter forøvrig:

  1. Du får alltid de beste prisene direkte hos hotellet. Hos oss kan du booke direkte på vår nettside.
  2. Du får alle fordeler når du booker direkte. Du får de mest fleksible avbestillings- og endringsrettighetene når du booker rett til hotellet. 
  3. Vi kan gjøre din reise bedre. Ved å booke direkte til hotellet, så unngår du at informasjon blir borte på veien, og vi får muligheten til å prate direkte med deg, for å være sikker på at du får det akkurat slik du ønsker.

Personlig så bruker jeg en OTA for å sjekke hvilket hotell som er billigst, men selve bookingen gjør jeg alltid direkte til hotellet. 

Sånn for ordens skyld, så må jeg få understreke at jeg ikke er prisipielt i mot disse tjenestene, men har i alle år hatt et veldig bevisst forhold til hvor mye og ikke minst når vi selger våre rom via disse. For det er veldig dyrt. Penger vi gjerne skulle hatt til egen drift, betalt skatt av her i vårt eget lokalsamfunn.

Jeg vil også få anbefale en artikkel av Odd Roar Lange som også tar opp denne problemstillingen. 

//AK