w

Fastelavn

Siden vi er så glade i mat her på Skagen Hotel, så fikk vi lyst å dele en liten oppskrift. 

18.02.202011:21 Arnfinn Karlsen

Fastelavn er den siste dagen før faste, og da har det vært tradisjon å spise noe ekstra godt, og siden fastelavn har fått navnet Bollesøndag i Norge, så blir det naturligvis ei bolleoppskrift fra oss. 

Bolledeig:

100 g smør

3,5 dl melk

1 pk tørrgjær

100 g sukker

500 g hvetemel

0,5 ts kardemomme

0,5 ts salt

0,5 ts bakepulver

Smelt smør og ha i melk. Temperaturen skal være ca 37 grader på væsken, før du tar i gjæra.

Ha i sukker, mel, kardemomme, salt og bakepulver og elt til deigen er smidig og lett. 

La deigen heve litt før du triller ut 16 jevnt store boller. 

Bollene bør heve til dobbelt størrelse før de pensles med egg og steikes på 220 grader i ca 10-12 minutter. 

Mens bollene avkjøles så kan du piske krem. Server med jordbærsyltetøy, krem og et godt melisdryss på lokket.