Aktiviteter

Landego Fyr er en opplevelse i seg selv, men hvis man skal besøke fyret over flere dager, kan vi anbefale noen aktiviteter.

Landego Fyr er vinterstengt fra oktober til og med april.

Vi kan hjelpe deg med det aller meste. Så her er det viktig at du spør oss, så skal vi sammen finne noe som passer for deg og din gruppe. 

Noen trenger aktive aktiviteter, mens andre trenger at man samarbeider godt. Vi har arrangert mye, så spør oss.

Her er noen eksempler:

Matkurs med Sindre (samarbeid)

Vi kan arrangere et matkurs med innlagt konkurranse blant deltagerne hvor vi deler inn i tre lag og maten tilberedes på Muurikkapanner på bålet. Hvert lag får utdelt ved og utstyr for å tenne bål sammen med kjøkkenutstyr og bålpanne.

Dere får også utdelt kasser med råvarer som Sindre presenterer for dere med gode råd om tilberedning av dagens meny. Sindre er hoveddommer og sørger for å kåre vinneren blant lagene som også får premie.

 

Skjærgårdsopplevelser i havørnas rike med RIB-safari (vind i håret)

Ved et to døgn opphold på Landego Fyr legger vi gjerne til rette for besøk til ett eller flere av områdets aktive fiskevær som Landegode og Helligvær. Her kan dere sammen oppleve den særegne og lune atmosfæren og det til tider pulserende kailivet som preger disse fiskesamfunnene.

Underveis prøves selvsagt fiskelykken og vi arrangerer mer en gjerne en fiskekonkurranse.

En av verdens største havørnsbestander finnes i området rundt Landego Fyr. En helt spesiell opplevelse er det fra båten å kaste ut fisk til denne majestestiske rovfuglen.

 

Kjerringøy (historie)

En time med båt fra Landego Fyr finner du Hamsunds eventyrrike, hvor hverdagen gjennom århundres røff samfunnsdrift gjennomleves i korte glimt.

Tar du omvisningen på Kjerringøy Gamle Handelssted er det nesten så du ennå kan høre tjenestepikelatteren på badet til gamle Mack.